Lääke

KALIUMJODIDI SERB tabletti 65 mg 10 fol

Kaliumjodidi SERB on tarkoitettu väestön käyttöön siinä tapauksessa, että ydinonnettomuuden tapahtuessa ilmaan pääsee radioaktiivista jodia. Lääkevalmistetta otetaan vain viranomaisen annettua tarkat, virallisten kansallisten suositusten mukaiset ohjeet lääkevalmisteen ottamiselle.
Vaikuttava aine:
kaliumjodidi
Pakkauskoko:
10 fol
Markkinoija:
SERB
Tuotetta ei toistaiseksi saatavilla
SKU:
111136
16,20 €
Radioaktiivisen jodin pääsy kilpirauhaseen voidaan estää antamalla nopeasti suuri annos kaliumjodidia. Näin kilpirauhaseen kertyy tarpeeksi jodia, eikä se ota enää vastaan radioaktiivista jodia seuraavan 24 tunnin aikana.
Älä ota tätä lääkettä omin päin. Tämä lääkevalmiste otetaan vain viranomaisten annettua tarkat ohjeet lääkevalmisteen ottamiselle.

Optimaalinen kaliumjodidin antoaika on alle 24 tuntia ennen oletettua altistuksen alkua tai enintään 2 tuntia altistuksen oletetun alkamisen jälkeen. Kaliumjodidin antaminen enintään 8 tunnin kuluttua altistuksen alkamisesta on vielä hyötyä.

Suositeltu annos määräytyy potilaan iän mukaan. Katso tarkemmat annosteluohjeet pakkausselosteesta.

Mahassa oleva ruoka voi viivästyttää imeytymistä. Sen vuoksi suositellaan, että tablettia ei oteta ruoan kanssa.
65mg kaliumjodidi
Ydinonnettomuuden tapahtuessa viranomaiset antavat ohjeet joditablettien käytöstä tiedotusvälineiden (radio, televisio, internet) kautta.

Kaliumjodiditablettien myöhäinen ottaminen (24 tuntia altistumisen jälkeen) voi olla haitallista, sillä se pidentää aikaa, jonka radioaktiivinen jodi on kilpirauhasessa.

Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Oksentelu, ripuli, mahakipu, ihottuma.

Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta.
Raskaana olevien naisten on otettava kaliumjodidia suojatakeen itseään ja syntymätöntä lastaan.

Jos olet raskaana tai imetät, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)